De leukste rijschool van heel Nederland!
}

Ma-Vrij, 09:00 tot 21:00

Belangrijke verkeersregels leren kennen met rijschool Den Haag

In het verkeer zijn er enorm veel regels. Het is belangrijk om je te houden aan deze regels, die zijn er natuurlijk niet voor niets. Voor het theorie-examen moet je alle belangrijke regels kennen en vervolgens kunnen toepassen in het praktijkexamen. Het is dus essentieel dat je vooraf de regels leert kennen en ook echt snapt. Om je alvast op weg te helpen, bespreken we in deze tekst enkele belangrijke regels in het verkeer. Wil je de regels leren door de praktijk? Start dan met rijlessen bij onze rijschool Den Haag. 

Rechts heeft voorrang

Er zijn verschillende voorrangsregels in het verkeer, echter het belangrijkste is; rechts heeft voorrang. Dit geldt natuurlijk alleen als het niet anders staat aangegeven. Als je op een voorrangsweg rijdt, dan heb je natuurlijk wel voorrang van rechts. Denk eraan dat voetgangers op een zebrapad altijd voorrang hebben, of ze nou van links of rechts komen. Voorrang in het verkeer krijg je, blijf dus altijd goed opletten, ook als je van rechts komt en officieel eerst mag. 

Snelheidslimieten volgen met rijschool Den Haag

Op alle wegen in Nederland gelden snelheidslimieten. Deze limieten worden opgesteld om de veiligheid te bewaren op de weg. Het overtreden van de snelheidsregels resulteert in een boete. De boete kan behoorlijk oplopen als je veel te hard rijdt. Naast dat dit niet veilig is, is  het ook zonde voor de portemonnee. Binnen de bebouwde kom mag je 50 km/u rijden, 80 km/u buiten de bebouwde kom, 100 km/u op de autowegen en snelwegen (tussen 19:00 en 06:00 mag je 130 km/u rijden op de snelwegen). Het is belangrijk om altijd alert te zijn op de verschillende verkeersborden, de snelheid kan afwijken. Tijdens de rijlessen van rijschool Den Haag leer je de snelheid behouden en herkennen waar je rijdt. 

Verkeersborden en signalen

Het kennen van de verschillende verkeersborden is erg belangrijk. De borden geven aan wat wel en niet mag, waarschuwen voor gevaar en nog meer. Er zijn bijvoorbeeld verbodsborden, gebodsborden en waarschuwingsborden. Verkeerslichten zorgen ervoor dat het verkeer soepel kan doorrijden bij een kruising. Let wel op, een verkeerslicht is een hulpmiddel! Het is natuurlijk wel belangrijk om bij een rood stoplicht te stoppen. Tijdens de rijlessen van rijschool Den Haag leer je alle verkeersborden herkennen en signalen opvolgen. 

Algemene regels

Er zijn natuurlijk enorm veel regels in het verkeer. Zo mag je niet rijden onder invloed van alcohol en drugs. Deze middelen zorgen ervoor dat je inschattingsvermogen afneemt en je niet meer fatsoenlijk kunt deelnemen aan het verkeer. Je moet ook altijd je gordel dragen als je onderweg bent met de auto. Hierdoor zit je veiliger in de auto in het geval van een ongeluk of andere ongewenste situaties. Je mag ook nooit je telefoon gebruiken tijdens het autorijden, of andere afleidende attributen. Het laten afleiden door gebruik van mobiele apparaten zorgt voor gevaarlijke situaties op de weg. 

Rijlessen met rijschool Den Haag

Wil je alle verkeersregels leren kennen en snappen? Start dan met rijlessen bij rijschool Den Haag. Wij leren je alles over het verkeer en bereiden je voor op het praktijk examen. Bekijk de mogelijkheden op de website