De leukste rijschool van heel Nederland!
}

Ma-Vrij, 09:00 tot 21:00

Hoe om te gaan met vermoeidheid tijdens lange ritten? Oefen met rijschool Den Haag!

Een lange afstand rijden in de auto brengt een aantal belangrijke aandachtspunten met zich mee. Het kan zijn dat je op vakantie gaat, een zakelijke reis moet maken of ver moet rijden voor je werk. Hierbij leg je een langere afstand af met de auto. Dit kan erg vermoeiend zijn en tevens net zo gevaarlijk, wanneer je geen rekening houdt met de lange afstand, als rijden onder invloed. Een lange afstand rijden is erg vermoeiend en vergt veel energie. Bij rijschool Den Haag vinden we het belangrijk dat elke bestuurder op de hoogte is van de gevaren die een lange afstand met zich meebrengt en goed voorbereid de weg op gaat. Daarom zullen we in deze tekst enkele tips geven voor het veilig rijden van een langere afstand. Uiteraard gaan wij tijdens onze rijlessen graag voor een langere periode met je op pad, zodat je weet hoe je vermoeidheid tijdens het autorijden kan herkennen.

Vooruit plannen van de reis

Een goede voorbereiding is super belangrijk voor een lange reis. Hierdoor weet je waar je heen moet, wat je te wachten staat en wat de beste routes zijn. Zo voorkom je onnodige en vervelende situaties en kun je gemakkelijk de reis afleggen. Dit bespaart ook energie, die je hard nodig hebt tijdens de lange reis! Bij een goede voorbereiding hoort ook goed uitgerust zijn. Zorg ervoor dat je de dag voor vertrek goed uitrust. Hierdoor heb je meer energie en kun je met een gerust gevoel de weg op! Bij rijschool Den Haag leer je de rit vooruit plannen, hierdoor kun je je eigen reizen goed voorbereiden in de toekomst. 

Regelmatig pauzeren

Een algemene regel tijdens het autorijden, is het pauzeren om de twee uur. Na twee uur achter elkaar te hebben gereden, word je vermoeider en is de kans op ongelukken groter. Door om de twee uur minimaal een kwartier pauze te houden, wordt de reis veiliger en verminder je de vermoeidheid en daarmee de kans op ongelukken. Stop even bij een tankstation of parkeerplaats en strek de benen, haal een frisse neus of koop wat drinken. Hierdoor ben je even met wat anders bezig dan autorijden. Je kunt tijdens de voorbereiding uitstippelen waar je gaat stoppen. Dit draagt bij aan een goed verlopende reis.

Wisselen van bestuurder

Wanneer je met iemand reist, die ook in bezit is van een rijbewijs, is het verstandig om regelmatig af te wisselen. Dit kun je doen tijdens de pauze na twee uur. Hierdoor kan de andere even rustig bijkomen of slapen. Vervolgens kan hij of zij de volgende twee uur weer alert en uitgerust autorijden. Zo kom je samen veilig aan op de bestemming. Dit is tevens een efficiënte manier van reizen aangezien je niet per se stil hoeft te staan, enkel voor de chauffeurs wissel. Bij rijschool Den Haag bereiden we je goed voor op een lange afstand en geven je nog meer tips! 

Eten en drinken

Zorg ervoor dat je tijdens de lange reis genoeg blijft drinken en eten. Probeer zoveel mogelijk water te drinken in plaats van cafeïne. Door het drinken van koffie krijg je een tijdelijke boost, die later overgaat in een suiker crash. Hierdoor kun je extra vermoeid raken. Kies daarom voor eten en drinken die je energieniveau op peil houden. 

Luister naar je lichaam

Het is te allen tijde belangrijk om naar je lichaam te luisteren. Als je voelt dat je vermoeid bent of wordt, stop dan op tijd met rijden. Ook als je nog maar een korte periode hebt gereden. Bij rijschool Den Haag leer je de tekenen van vermoeidheid herkennen. Hierdoor kun jij je goed aanpassen op je lichaam tijdens een lange reis. 

Leer autorijden bij rijschool Den Haag

Wil jij je voorbereiden op lange autoritten voor de vakantie of naar jouw werk? Volg dan rijlessen bij rijschool Den Haag! Onze ervaren instructeurs stomen je klaar voor het praktijkexamen op een fijne manier voor jou! Benieuwd naar de manier van lesgeven? Vraag dan een proefles aan bij rijschool Den Haag!