De leukste rijschool van heel Nederland!
}

Ma-Vrij, 09:00 tot 21:00

Hoe ziet een rijles eruit bij rijschool Capelle aan den IJssel?

Wanneer je begint met rijlessen kan het in het begin een beetje spannend. Je gaat voor het eerst de weg op als bestuurder van de auto. Bij rijschool Capelle aan den IJssel leer je op de beste manier voor jou autorijden. Om de eerste rijles iets minder spannend te maken, geven we in deze tekst inzicht in hoe een rijles eruit ziet bij Lady Rijles rijschool Capelle aan den IJssel. 

Start en introductie

Wanneer het je eerste rijles is, maak je kennis met de instructeur. Hij of zij zal je uitleggen hoe de rijlessen in zijn werk gaan en geeft je praktische tips of andere uitleg. Elke les kun je vragen stellen aan de instructeur. Zowel over voorgaande lessen of over algemene onderwerpen of vragen. Aan het begin controleert de instructeur altijd of je bepaalde aspecten goed doet. Denk hierbij aan instappen, het verstellen van de stoel, de spiegels goed zetten en andere belangrijke stappen die je moet doorlopen voordat je kunt beginnen met rijden. Dit is tevens een goede oefening voor het praktijkexamen. Op het examen zullen ze hier nauw op letten. 

Praktische vaardigheden

Voor en tijdens de les zal de instructeur kijken of je de praktische vaardigheden beheerst en geeft uitleg of tips. Onder deze praktische vaardigheden vallen het starten van de auto, stoppen van de auto, schakelen naar de juiste versnelling, sturen en remmen. Dit zijn de basisvaardigheden die je moet beheersen voordat je echt de weg op kunt. 

Verkeersregels en borden

Tijdens de les besteedt de instructeur aandacht aan de verkeersregels en de borden die je onderweg tegenkomt. Het kan zijn dat je de instructeur vraagt wat een bepaald bord betekent. In dit geval wordt jouw kennis getest van de verkeersborden in Nederland. Daarnaast is het toepassen van de verkeersregels uiteraard erg belangrijk. Als je ooit twijfelt kun je het gerust vragen aan de instructeur. 

Rijden in verschillende omgevingen

Tijdens de lessen ga je in verschillende omgevingen oefenen. Van dorpen en plattelandswegen tot de drukke binnensteden. Hierdoor ben je op elk scenario voorbereid en kun je na het halen van je rijbewijs veilig de weg op. Het autorijden in dorpen is geheel anders dan in de stad. In de stad is veel meer verkeer en er zijn kleinere straten. 

Oefenen met bijzondere verrichtingen

Elke les ga je aan de slag met het oefenen van bijzondere verrichtingen. De bijzondere verrichtingen zijn onderdeel van het eindexamen. Hierbij kun je denken aan:

  • Achteruit rijden van een bocht; 
  • Parkeren;
  • Fileparkeren;
  • Omkeren steken;
  • Omkeren halve draai;
  • Hellingproef;
  • Achteruitrijden rechte lijn. 

Het oefenen van deze verrichtingen is essentieel. Hierdoor kun je makkelijker dit onderdeel halen bij de tussentijdse toets of tijdens het eindexamen. 

Evaluatie

De les sluit je altijd af met een evaluatie en feedback moment. Hierin krijg je te horen hoe de rijles ging, wat goed ging en wat beter kan. Tevens is dit ook een moment om nog vragen te stellen mochten die er zijn. 

Beginnen met rijles bij rijschool Capelle aan den IJssel

Ben jij toe aan het halen van je rijbewijs? Begin dan vandaag nog met rijles bij onze rijschool Capelle aan den IJssel. Bekijk de mogelijkheden op de website