De leukste rijschool van heel Nederland!
}

Ma-Vrij, 09:00 tot 21:00

Meest gemaakte fouten tijdens een rijschool Rotterdam praktijkexamen

Het rijexamen is voor veel leerlingen erg spannend. Het is vaak een moment waar leerlingen onnodige fouten maken waardoor ze het examen mogelijk niet halen. Dit is vaak totaal onnodig. Als je praktijkexamen mag doen, heb je namelijk al laten zien aan je instructeur dat je er klaar voor bent! In deze tekst zetten we de meest voorkomende fouten op een rijtje. Hierdoor kun jij deze vermijden tijdens het rijexamen. Bij rijschool Rotterdam van Lady Rijles oefenen we alle aspecten zodat jij helemaal klaar bent voor je praktijkexamen. We bespreken in deze tekst de volgende veel voorkomende fouten:

  • Te langzaam rijden;
  • Slecht kijkgedrag;
  • Niet gebruiken richtingaanwijzer;
  • Onvoldoende voorrang ;
  • Te nerveus;
  • Geen afstand houden.

Te langzaam rijden

Het komt regelmatig voor dat leerlingen bang zijn om te hard te rijden op het examen. Hierdoor gaan ze juist te zacht rijden wat tot gevaarlijke situaties kan leiden. Daarnaast vergeten leerlingen soms hun snelheid aan te passen aan de omstandigheden. Bijvoorbeeld wanneer het regent. Zorg ervoor dat je de juiste snelheid rijdt en deze aanpast op de omstandigheden van het verkeer en het weer.

Slecht kijkgedrag

Tijdens het examen is het belangrijk om goed door je spiegels en om je heen te kijken. Bij het invoegen, uitvoegen of naderen van het kruispunt is het belangrijk om alle hoeken en spiegels te controleren op een veilige manier. Vergeet ook de dode hoek niet! Er kan zomaar een fietser naast je auto fietsen. Bij rijschool Rotterdam leren we jou de juiste manier van kijken die ze verwachten op het examen.

Niet gebruiken richtingaanwijzer

Veel leerlingen vergeten tijdens het examen richting aan te geven. Zodra je afslaat, invoegt of veranderd van rijbaan moet je richting aangeven. Hierdoor weten jouw medeweggebruikers wat je van plan bent en kunnen hier rekening mee houden. Geef dus altijd richting aan als je een beweging maakt.

Onvoldoende voorrang

Het verlenen van voorrang is erg belangrijk in het verkeer. Veel leerlingen verlenen geen voorrang of doen dit op de verkeerde momenten. Met name bij rotondes is dit een veel voorkomende fout. Het is belangrijk om de voorrangsregels goed te kennen en op de juiste momenten toe te passen. Vaak worden voetgangers en fietsers bij oversteekplaatsen niet voorgelaten wanneer dit wel moet. Het kan zijn dat je vervolgens een ingreep krijgt van de examinator met als gevolg: zakken voor het examen.

Te nerveus

Veel leerlingen zijn erg nerveus voor het rijexamen. Hierdoor nemen ze verkeerde beslissingen, rijden ze onrustig of zijn onzeker in de besluitvorming. Het is logisch dat je gespannen bent voor het rijexamen, maar probeer zo rustig mogelijk te blijven en goed om je heen te kijken. Hierdoor voorkom je onnodige fouten tijdens het examen. Bij onze rijschool Rotterdam oefenen we rustig blijven tijdens drukke situaties. Zo ben je goed voorbereid op het examen!

Geen afstand houden

Wanneer je deelneemt aan het verkeer is het belangrijk om afstand te houden van alle andere weggebruikers. Tijdens het examen komt het vaak voor dat leerlingen niet genoeg afstand houden van hun medeweggebruikers of stilstaande auto’s, wat kan resulteren in een ingreep van de examinator.

Rijschool Rotterdam

Ben jij op zoek naar een rijschool Rotterdam? Begin dan vandaag nog met rijlessen bij Lady Rijles! Onze ervaren instructeurs bereiden je voor op het praktijkexamen en leren je alles over het verkeer! Bekijk alle mogelijkheden op onze website!