De leukste rijschool van heel Nederland!
}

Ma-Vrij, 09:00 tot 21:00

Rijschool Zoetermeer: de invloed van rijgedrag op brandstofverbruik

Om in een auto te kunnen rijden, moet je de auto tanken met brandstof. Zonder brandstof in de auto ga je niet ver komen. Het is dus zeer belangrijk dat je goed in de gaten houdt hoeveel kilometer je nog kan rijden op de huidige tank. Hierdoor kom je niet zonder brandstof te zitten en kun je op tijd tanken bij een tankstation in de buurt. Brandstof is helaas niet goedkoop tegenwoordig. Maar wist je dat jouw rijgedrag invloed heeft op de hoeveelheid brandstof die je verbruikt? Bij rijschool Zoetermeer vertellen we je graag meer over de invloed van rijgedrag op brandstofverbruik en hoe je het verbruik kunt verminderen. 

Snelheid

De snelheid die je aanhoudt tijdens het rijden heeft veel invloed op de hoeveelheid brandstof die je verbruikt. Hoe harder je rijdt, hoe meer brandstof je verbruikt. Dit komt voornamelijk door de toegenomen luchtweerstand tijdens het rijden op een hogere snelheid. Hierdoor moet de auto beter zijn best doen om vooruit te komen en verbruikt hij dus meer brandstof. Dit resulteert in een eerder tankbeurt en uiteindelijk meer kosten dan je misschien verwacht had. Om brandstof te besparen is het dus handig om een constante snelheid aan te houden en niet te hard te rijden. Te hard rijden mag natuurlijk sowieso niet! Bij rijschool Zoetermeer leer je tijdens de rijlessen de juiste snelheid hanteren en een constante snelheid behouden.

Geleidelijk versnellen en remmen met rijschool Zoetermeer

Naast dat de snelheid veel invloed heeft op het brandstofverbruik, hebben ook versnellen en remmen invloed op het verbruik. Veel accelereren en hard remmen zorgen voor een minder efficiënte manier van brandstofverbruik en slijtage aan de remmen en motor. Doordat de motor en remmen slijten, wordt er ook meer brandstof gebruikt doordat de auto wederom harder moet werken om te vertrekken of tot stilstand te komen. Het is belangrijk om geleidelijk te versnellen en remmen. Anticipeer goed op je omgeving zodat je niet te abrupt hoeft te remmen. Ook het op tijd remmen voor een bocht draagt bij aan beter brandstofverbruik. Door een langere remweg aan te houden, werken de remmen minder hard en verbruiken ze minder brandstof. Tijdens de rijlessen van rijschool Zoetermeer leer je geleidelijk aan versnellen en remmen om het brandstofverbruik te optimaliseren. 

Bandenspanning van de auto

Een juiste bandenspanning is erg belangrijk voor de prestaties van de auto. Zo ook voor het brandstofverbruik. De ideale bandenspanning ligt tussen de twee en drie bar. Een lage bandenspanning zorgt voor meer weerstand, dit zorgt weer voor meer energieverbruik en dus ook meer brandstofverbruik. Controleer dus regelmatig de bandenspanning van jouw auto, hierdoor kun je brandstof besparen en ben je ook bezig met de veiligheid! 

Regelmatig onderhoud

Het regelmatig onderhouden van de auto draagt bij aan de prestaties van belangrijke onderdelen zoals de motor. Vervang geregeld de olie en voer andere onderhoudsprocedures uit. Hierdoor optimaliseer je de motor en verminder je het brandstofverbruik van de auto.

Rijlessen bij rijschool Zoetermeer

Bij Lady Rijles leren we je alle onderdelen kennen van de auto op een leuke en leerzame manier! Onze ervaren instructeurs passen zich geheel aan op jouw wensen en leren je alles over het besparen van brandstof! Hierdoor maak jij minder kosten, dat vindt de portemonnee vast fijn! Vraag vandaag nog een proefles aan bij Lady Rijles: rijschool Zoetermeer.