De leukste rijschool van heel Nederland!
}

Ma-Vrij, 09:00 tot 21:00

Veel voorkomende verkeersovertredingen – ervaring van rijschool Delft

Het overtreden van de verkeersregels is iets wat regelmatig nog gebeurt. Er zijn veel verschillende verkeersovertredingen die je kunt begaan. Naast het feit dat het niet mag, is het ook zonde van de portemonnee. Een boete die je krijgt bij het overtreden van de regels kan erg hoog oplopen. Daarom is het belangrijk om je te houden aan de verkeersregels. Bij rijschool Delft leer je alles over verkeersregels. In deze tekst bespreken we de meest voorkomende overtredingen zodat deze overtredingen jou niet meer kunnen ontgaan! 

Snelheidsovertredingen

Een van de meest voorkomende overtredingen is het te hard rijden. Wanneer je te hard rijdt en wordt geflitst krijg je een boete. Een verkeersboete kan erg hoog oplopen, afhankelijk van hoe hard je rijdt. Een verkeersboete van 5 km/h kost minimaal €32 op de snelweg, €43 binnen de bebouwde kom en €39 buiten de bebouwde kom. Vanaf 30 km/h te hard kom je bij een OM-strafbeschikking en bepaalt de rechter de hoogte van de boete. Het is onverantwoord om te hard te rijden, de snelheidslimieten zijn er niet voor niks en zorgen voor een veilige omgeving op de weg. Om boetes te voorkomen en veiligheid te waarborgen is het belangrijk om je aan de aangegeven maximale snelheid te houden. Bij rijschool Delft letten we strikt op de juiste snelheden, hierdoor oefen je al voor het echte werk!

Niet dragen van de gordel

Wanneer je in de auto rijdt is het verplicht om een gordel te dragen. De gordel is een veiligheidsmaatregel die ervoor zorgt dat je vast in de auto zit mocht er een ongeluk plaatsvinden. De gordel is essentieel. Toch zijn er veel mensen die geen gordel in de auto om doen. Dit is erg gevaarlijk en risicovol. Daarnaast is de boete voor het niet dragen van de gordel erg duur: €180! Draag dus altijd een gordel voor de veiligheid, ook als passagier. 

Door rood rijden

Een stoplicht is een hulpmiddel om het verkeer soepel te laten rijden. Daarom is een rood stoplicht een belangrijk onderdeel om niet te negeren. Toch gebeurt dit regelmatig. Bestuurders denken bij een oranje licht nog snel door te kunnen rijden, echter is dit een indicatie dat een rood stoplicht nadert. Het negeren van een rood stoplicht levert je een boete op van €300. Ook door rood rijden is zeer gevaarlijk. Wanneer jouw stoplicht rood is, is een ander stoplicht groen. Andere verkeersgebruikers zullen dus gaan rijden bij een groen licht. 

Afslaan zonder richting

Wanneer je een afslag neemt of verandert van richting is het belangrijk dat je richting aangeeft. Hierdoor weten andere weggebruikers wat jij van plan bent en kunnen zij hier rekening mee houden. Hierdoor voorkom je gevaarlijke situaties door onverwachte bewegingen. Afslaan zonder richting aan te geven kost je €120.

Gevolgen verkeersovertredingen

Het overtreden van de verkeersregels kan grote gevolgen hebben. Mogelijke gevolgen zijn: 

  • Boetes;
  • Punten op je rijbewijs;
  • Rijontzegging;
  • Cursus verplichting;
  • Strafrechtelijke vervolging.

Het gevolg is afhankelijk van de ernst en de mate waarin de bestuurden een overtreding begaat. Kortom is het belangrijk om de verkeersregels te volgen. Hierdoor waarborg je de veiligheid op de weg en voorkom je boetes en ergere gevolgen. 

Rijschool Delft

Bij rijschool Delft stomen we je klaar om zelfstandig de weg op te gaan. Met onze ervaren instructeurs ga je de weg op en leer je alles over het verkeer. Rijschool Delft vindt veiligheid op de weg erg belangrijk.