De leukste rijschool van heel Nederland!
}

Ma-Vrij, 09:00 tot 21:00

Veelgemaakte fouten tijdens rijlessen bij Rijschool Schiedam

Rijlessen zijn het begin van het halen van je rijbewijs. Het is een spannende ervaring, maar vooral ook heel leuk! Tijdens de lessen leer je alle onderdelen kennen van het verkeer. Je leert gevaarlijke situaties herkennen en vermijden. In het verkeer is er veel ruimte om fouten te maken als je even niet alert bent. Dat wil je natuurlijk altijd vermijden. Tijdens de lessen leer je veilig rijden van ervaren instructeurs. In deze tekst vertellen we je alvast een paar van de meest gemaakte fouten tijdens rijlessen. Hierdoor kun je voorbereid de weg op gaan en weet je al een beetje waar je aan moet denken tijdens je eerste rijlessen.

Onvoldoende kijken in de spiegels tijdens rijlessen

Tijdens autorijden is het belangrijk om voldoende in de spiegels te kijken. Hierdoor ben je altijd alert op de omgeving en weet je wat er om je heen gebeurt. Veel leerlingen vergeten alle spiegels te controleren. Vaak zijn, vooral beginnend bestuurders, voornamelijk gefocust op de weg en niet op de omgeving. Hierdoor verliezen ze andere bestuurders uit het oog. Dit kan vervolgens gevaarlijke situaties opleveren. Tijdens de rijlessen van rijschool Schiedam leer je goed in je spiegels kijken. Hierdoor blijf je alert op de omgeving en kun je veilig deelnemen aan het verkeer. Tijdens de lessen maak je er een gewoonte van, waardoor je het automatisch doet tijdens het rijden. 

Niet goed voorsorteren 

Het is belangrijk om tijdens het rijden goed voor te sorteren. Veel leerlingen ervaren dit als een lastig onderdeel. Ze geven bijvoorbeeld te laat aan wanneer ze afslaan of wisselen van baan. Of ze bevinden zich niet op de juiste rijbaan. Hierdoor moeten ze snel en gevaarlijk wisselen van baan. Als je geen richting aangeeft, is het voor andere bestuurders lastig inschatten wat je volgende beweging is. Zij houden wellicht geen rekening met je als je geen richting aangeeft. Dit kan zorgen voor ongelukken of gevaarlijke situaties. Bij rijschool Schiedam leren we je de juiste manier om voor te sorteren.

De juiste snelheid aanhouden bij rijschool Schiedam

Op de weg gelden regels met betrekking tot de snelheid. Elke weg heeft een snelheidsgrens waar je je aan moet houden. De grens wordt opgesteld om het verkeer veilig te houden. Zo mag je in woonwijken minder hard rijden dan op de snelweg. Veel leerlingen vinden het lastig om de snelheid in de gaten te houden tijdens het autorijden. Toch is dit erg belangrijk. Als je te hard rijdt, creëer je niet alleen onveilige situaties, maar kun je ook nog eens een boete krijgen. Een boete wordt berekend per kilometer die je te hard rijdt op de desbetreffende weg. Het is belangrijk om je altijd aan de snelheid te houden wanneer je deelneemt aan het verkeer. 

Rijlessen bij Rijschool Schiedam

Ben je er klaar voor om je rijbewijs te halen? Start dan met het volgen van rijlessen bij rijschool Schiedam. Samen met een van onze ervaren instructeurs ga je samen de weg op en leer je alles over het verkeer. Ook alle veelgemaakte fouten worden behandeld tijdens de lessen. Zo stomen we je helemaal klaar voor het praktijkexamen van het CBR. Neem snel een kijkje op de website van Lady Rijles: Rijschool Schiedam