De leukste rijschool van heel Nederland!
}

Ma-Vrij, 09:00 tot 21:00

Veelvoorkomende fouten bij het theorie-examen en hoe ze te vermijden met rijschool Schiedam

De theorie halen is een zeer belangrijk onderdeel van het rijbewijs halen. Zonder het examen te halen, mag je niet afrijden. Het is dus belangrijk om je theorie zo snel mogelijk te halen nadat je bent begonnen met rijles volgen. Veel leerlingen maken dezelfde fouten, waardoor ze het examen niet halen. Dat is natuurlijk zonde. Daarom bespreken we in deze tekst de veelvoorkomende fouten bij het theorie-examen en hoe je ze kunt vermijden. Hierdoor kun je beter voorbereid het examen in en onnodige fouten voorkomen. 

Onvoldoende voorbereiden

Een van de meest gemaakte fouten is het niet goed voorbereiden voor het examen. Dit gebeurt ook regelmatig op school, maar dus ook bij het theorie-examen voor het rijbewijs. Veel leerlingen denken dat het makkelijk is en dat een paar keer het boek doorbladeren wel genoeg is. Helaas is dat niet het geval. Er zijn veel regels en onderdelen die je goed moet kennen. Daarnaast is er ook weinig ruimte op de toets. Om goed voorbereid te zijn, raden we aan om op tijd te beginnen met leren, verschillende boeken en bronnen te gebruiken en een planning te maken. Hierdoor weet je zeker dat je voldoende tijd besteedt aan het examen. 

Kennen maar niet begrijpen van regels

Veel leerlingen leren alle regels uit hun hoofd. Dit kan natuurlijk enorm handig zijn op een toets. Toch zien we vaak dat leerlingen dan de regels wel kennen maar niet begrijpen. Hierdoor maken ze alsnog fouten op het examen. Op de toets krijg je namelijk vragen die ook inzicht vereisen. Als je de regels niet begrijpt, is het moeilijk om het juiste antwoord te geven. Om te voorkomen dat je de regels kent maar niet snapt, is het handig om tijd te besteden aan de regels, situaties te visualiseren in je hoofd en te bespreken met familieleden die al een rijbewijs hebben. Als je vragen hebt over regels of borden, kun je ook altijd de instructeurs van rijschool Schiedam benaderen. Zij helpen je graag! 

Te snel antwoorden op het examen

Je krijgt tijdens het examen ruim de tijd om alle vragen te beantwoorden. Zorg ervoor dat je deze tijd ook echt gebruikt. Veel leerlingen gaan te snel door het examen heen waardoor ze misschien belangrijke informatie missen om de vraag te beantwoorden. Neem bij elke vraag de tijd om hem te beantwoorden. Lees ook alle opties een aantal keer door, sommige vragen kunnen ook antwoorden hebben die ‘bijna’ goed zijn. Twijfel je over een vraag? Sla hem dan even over en kom later terug bij de vraag. Het kan zijn dat het antwoord je nog te binnen schiet. 

Rijlessen bij rijschool Schiedam

Naast het halen van je theorie, is het natuurlijk ook belangrijk om rijlessen te volgen bij een erkende rijschool. Bij Lady Rijles: Rijschool Schiedam krijg je les van ervaren instructeurs en leer je op de juiste manier autorijden. Leuke maar leerzame lessen, dat bieden wij. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan een kijkje op de website van Lady Rijles