De leukste rijschool van heel Nederland!
}

Ma-Vrij, 09:00 tot 21:00

Veiligheids tips voor beginnende bestuurders tijdens rijlessen Utrecht

Het is begrijpelijk dat je als beginnend bestuurder erg enthousiast bent om te beginnen met rijlessen Utrecht! Echter is het belangrijk om te onthouden dat veiligheid altijd prioriteit heeft. Het kan uitdagend zijn om door het verkeer te navigeren, vooral wanneer je voor het eerst achter het stuur zit. Om deze reden moet je ook eerst rijlessen volgen voordat je het rijbewijs in handen krijgt. In deze tekst geven we je enkele tips voor het rijden tijdens rijlessen Utrecht als beginnend bestuurder. Hierdoor kun jij gelijk indruk maken op je instructeur tijdens de eerste rijles! 

Houd je aandacht op de weg

Tijdens het rijden kun je snel afgeleid worden door andere omstandigheden. Toch is het tijdens autorijden erg belangrijk om je volledige focus op de weg te hebben! Hierdoor voorkom je ongelukken of andere vervelende situaties. Kijk dan ook nooit op je telefoon tijdens het autorijden of tijdens de rijlessen Utrecht. Naast dat het verboden is, is het ook erg  gevaarlijk! Kijk goed voor je tijdens het autorijden, kijk goed om je heen voordat je een beweging maakt en controleer altijd op fietsers of voetgangers. Zo ben jij veilig bezig tijdens het autorijden. 

Afstand houden

Tijdens de rijlessen is het belangrijk om voldoende afstand te houden van het voertuig voor je. Je hebt, door voldoende afstand te houden, meer tijd om te reageren op onverwachte situaties of bewegingen, zeker tijdens hogere snelheden. Dit vermindert de kans op ongelukken en je laat tegelijkertijd zien dat je verkeersinzicht hebt. Het is tevens ook een stukje netheid om afstand te houden. Wanneer je te dicht op je voorganger rijdt, komt dit ongeduldig of opdringerig over en kan vervelend zijn voor de andere bestuurders. Het is belangrijk om geduldig te zijn in het verkeer, je bent immers niet de enige op de weg. Houdt dus rekening met het voertuig voor je en andere weggebruikers. 

Verkeersregels

Een groot aspect van leren autorijden is het kennen van de verkeersregels. Voordat je begint met rijlessen Utrecht is het belangrijk om alvast een beetje in te lezen op de verkeersregels en verschillende verkeerssituaties die je mogelijk tegenkomt. Je kunt al oefenen in de auto met je ouders door te vragen wat verschillende borden betekenen of online op te zoeken. Hierdoor ga je al voorbereid de auto in tijdens je eerste rijles! Uiteraard leer je alle verkeersregels kennen tijdens de rijlessen en moet je het theorie-examen halen. Toch kan extra oefening geen kwaad! Hierdoor ga je ook met meer zelfvertrouwen de weg op! Onze ervaren instructeurs beantwoorden graag alle vragen die je hebt over de verkeersregels, twijfel dus niet om je vragen te stellen. 

Wees voorzichtig bij slecht weer

Het is belangrijk om je rijgedrag aan te passen aan de verschillende weersomstandigheden. Verminder je snelheid bij regen, sneeuw of mist. Hierdoor verminder je de kans op ongelukken, je hebt nou eenmaal minder controle over de auto tijdens slechte weersomstandigheden. Zo kan er tijdens hevige regen aquaplaning opdoen. Vooral wanneer er veel water op de weg ligt. Dit wil je ten alle tijde voorkomen. Wil je meer weten over het rijden in slechte weersomstandigheden? Lees dan de blog over het rijden in slechte weersomstandigheden

Rijlessen Utrecht bij Lady Rijles

Ben jij klaar om de weg op te gaan en te leren autorijden? Dan ben je bij ons op het juiste adres. Wij bieden rijlessen aangepast aan jouw behoeften. Begin vandaag nog bij Lady Rijles met rijlessen Utrecht. Vraag een proefles aan en maak kennis met onze manier van rijlessen.