De leukste rijschool van heel Nederland!
}

Ma-Vrij, 09:00 tot 21:00

Verschillende parkeertechnieken leren kennen met rijschool Rotterdam

Veel leerlingen en bestuurders vinden parkeren lastig en stressvol. Vooral in stedelijke gebieden waar het druk is en de ruimte beperkt is. Het beheersen van parkeertechnieken is wel enorm belangrijk als bestuurder. Door de juiste technieken te beheersen draag je bij aan de veiligheid, maar voorkom je ook schade aan jouw auto of die van een ander. In deze tekst bespreken we de verschillen parkeertechnieken en geven we tips om ze juist uit te voeren. Vind je parkeren lastig? Volg dan lessen bij rijschool Rotterdam. Wij leren je inparkeren op de juiste manier. 

Parallel parkeren

Een van de meest gevreesde parkeer technieken is parallel parkeren. Echter met de juiste techniek is het erg goed te doen. Vaak wordt parallel parkeren gebruikt in stedelijke gebieden waar auto’s naast de weg geparkeerd staan. Meestal is er weinig ruimte en vereist het de juiste technieken om de auto juist te kunnen parkeren. 

Begin met het vinden van een geschikte plek waar je genoeg ruimte hebt voor jouw auto. Vaak moet het vak anderhalf keer zo groot zijn als de auto. Het is belangrijk om de auto goed te positioneren. Ga naast de voorste auto staan op ongeveer een halve meter afstand met de achterbumpers gelijk aan elkaar. Vervolgens draai je het stuur helemaal naar rechts en begin je met achteruit rijden. Zodra de linker zijspiegel in het midden van de auto achter je is, draai je het stuur weer recht. Op het moment dat de voorbumper van jouw auto de achterbumper van de voorste auto passeert, draai je het stuur naar links totdat je netjes geparkeerd staat. 

Schuin parkeren

Schuin parkeren wordt vaak eenvoudiger gevonden dan parallel parkeren. Dit komt doordat je onder een hoek het vak inrijdt. Vaak vind je schuin parkeren in parkeergarages of op een parkeerterrein. 

Benader het vak onder een hoek van ongeveer 45 graden. Draai je stuur in de richting van het vak en rij langzaam naar binnen. Houd beide zijspiegels in de gaten om te zorgen dat je binnen de lijnen blijft. Wanneer je voertuig helemaal in het vak staat, zorg dan dat je recht staat door je stuur te corrigeren. Je kunt eventueel nog een keer steken als je nog niet helemaal recht geparkeerd staat, oefening baart kunst! Wil je meer oefenen? Neem dan rijles bij rijschool Rotterdam! 

Achteruit inparkeren

Veel mensen parkeren liever vooruit in een recht vlak. Vaak vinden ze achteruit parkeren lastiger. Toch biedt het achteruit inparkeren voordeel bij het wegrijden. Je hebt namelijk meer overzicht van de omgeving. Hierdoor kun je veiliger en makkelijker wegrijden uit het vlak.

Stappen voor achteruit inparkeren van rijschool Rotterdam:

  1. Positioneer je auto: rijd langs de parkeerplaats totdat je auto volledig voorbij het vak is.
  2. Richt je auto: draai je stuur helemaal naar de richting van het vak en begin achteruit te rijden.
  3. Inparkeren: kijk goed in je zij- en achteruitkijkspiegels om te zorgen dat je binnen de lijnen blijft terwijl je achteruit in het vak rijdt.
  4. Corrigeren: zorg dat je auto recht in het vak staat door kleine aanpassingen te maken met je stuur.

Leer inparkeren met rijschool Rotterdam

Wil je graag op de juiste manier leren inparkeren? Volg dan rijlessen bij Lady Rijles: rijschool Rotterdam. Onze ervaren instructeurs leren je op de juiste manier parkeren en oefenen zo vaak als nodig!