De leukste rijschool van heel Nederland!
}

Ma-Vrij, 09:00 tot 21:00

Wat is een gezondheidsverklaring en waarom heb je hem nodig? 

Voordat je mag afrijden zijn er een aantal verplichtingen waaraan je moet voldoen. Zo moet je uiteraard genoeg rijlessen, volgens jouw instructeur, hebben gehad om het eindexamen aan te vragen. Daarnaast moet je ook het theorie-examen hebben afgerond, eerder mag je het praktijkexamen niet afleggen. Begin dus op tijd met het halen van de theorie! Ook is het belangrijk dat je een gezondheidsverklaring invult. Bij rijschool Schiedam word je geheel voorbereid op je praktijkexamen, zo ook door het helpen met het invullen van de verklaring. 

Wat vul je in?

 Het is belangrijk om bij het invullen van de verklaring geheel eerlijk te zijn. Wanneer je de verklaring niet eerlijk invult, kan dit later voor problemen zorgen. Je geeft op het formulier aan of je medicijnen gebruikt. Wanneer dit het geval is, zul je ook moeten aangeven wat voor medicijnen dit zijn en of je ziektes hebt. Er zijn namelijk medicijnen en ziektes waarmee je niet veilig kunt rijden. Ook vul je vragen in over eventuele lichamelijke beperkingen. Wanneer je twijfelt over een vraag kun je bij rijschool Schiedam altijd terecht voor vragen. 

Wanneer vul je een verklaring in?

Een verklaring van gezondheid vul je op verschillende momenten in. Dit hangt af van jouw situatie en wat je wilt bereiken. Je vult de verklaring in ieder geval in op de volgende momenten: 

  • Je wilt praktijkexamen doen voor een rijbewijs van auto, motor, bus, vrachtauto of landbouw rijbewijs;
  • Je wilt het rijbewijs verlengen met een beperkte geldigheidsduur vanwege een medische situatie;
  • Je gaat een rijbewijs voor een vrachtauto of bus halen of verlengen (groot rijbewijs);
  • Je bent 75 jaar of ouder en wil je rijbewijs verlengen; 
  • Je twijfelt of je nog rijgeschikt bent en veilig deel kan nemen aan het verkeer;
  • Je wilt een buitenlands rijbewijs omwisselen. 

Het beoordelen van de gezondheidsverklaring kost vaak tijd. Daarom is het belangrijk om deze op tijd in te leveren bij het CBR. Zeker wanneer je een rijbewijs wilt verlengen. Het CBR raadt aan om de verklaring minimaal vier maanden voor verloop van het rijbewijs aan te leveren. Zo weet je zeker dat je op tijd bent voor het verlengen van je rijbewijs en niet met een ongeldig rijbewijs komt te zitten. Bij rijschool Schiedam wijzen we je er vroegtijdig op om je verklaring in te vullen. Zo ben je goed voorbereid voor het praktijkexamen. 

Persoonlijke gegevens

De gezondheidsverklaring vul je over jouw gezondheid in. Het is dus ook belangrijk dat je dit zelf doet. Je kunt op mijn CBR inloggen met jouw persoonlijke DigiD en de verklaring invullen. De verklaring kost €44,50, dit kun je gelijk betalen in mijn CBR via iDeal. Je krijgt zo snel mogelijk reactie met de uitslag over jouw rijgeschiktheid. 

Beginnen met rijlessen bij rijschool Schiedam

Ben jij klaar om te beginnen met rijles? Begin dan met het volgen van lessen bij rijschool Schiedam. Onze ervaren instructeurs staan klaar om je alles te leren over het verkeer! In onze moderne lesauto ga je op pad en ontwikkel je vaardigheden die van belang zijn om het praktijkexamen af te ronden. Vraag een proefles aan en stap in de auto bij rijschool Schiedam!