De leukste rijschool van heel Nederland!
}

Ma-Vrij, 09:00 tot 21:00

Wat is een tussentijdse toets bij rijschool Gouda?

Tijdens het praktijkexamen van je rijbewijs moet je enkele speciale verrichtingen correct uitvoeren. Wanneer je een van de verrichtingen niet goed uitvoert, kun je niet slagen voor je rijbewijs. De speciale verrichtingen worden door veel leerlingen als lastig beschouwd en voeren extra druk uit tijdens het examen. Daarom kun je vooraf een tussentijdse toets afleggen. Hierin voer je de speciale verrichting al uit. Bij rijschool Gouda word je goed voorbereid op de speciale verrichtingen. Lees in deze tekst meer over de tussentijdse toets. 

Welke speciale verrichtingen zijn er?

Speciale verrichtingen testen de beheersing van de auto en of de bestuurder veilig kan deelnemen aan het verkeer. Doordat je extra verrichtingen moet uitvoeren, zul je op meerdere dingen tegelijk moeten letten. Het verkeer gaat gewoon door, ook als jij achteruit rijdt! Het is daarom belangrijk om de verrichtingen goed te oefenen en altijd om je heen te blijven kijken. 

Tijdens het praktijkexamen zijn er zeven verschillende speciale verrichtingen die je mogelijk moet uitvoeren. Hieronder vallen: 

  • Achteruit rijden van een bocht; 
  • Parkeren;
  • Fileparkeren;
  • Omkeren steken;
  • Omkeren halve draai;
  • Hellingproef;
  • Achteruitrijden rechte lijn. 

De examinator zal tijdens het examen aangeven welke verrichtingen je moet doen. Het is dus belangrijk om vooraf goed te oefenen met deze verrichtingen zodat je goed voorbereid het examen of de tussentijdse toets in gaat. Bij rijschool Gouda oefenen we alle speciale verrichtingen zodat jij optimaal voorbereid bent! 

Tips voor het uitvoeren van speciale verrichtingen

Het is belangrijk om vooraf rustig te blijven en goed te oefenen. Dan zijn de speciale verrichtingen al een stuk makkelijker! We geven je nog enkele tips voor het uitvoeren van de verrichtingen. 

Zorg ervoor dat je tijdens het uitvoeren van de verrichtingen goed om je heen blijft kijken, denk aan voetgangers, fietsers en andere weggebruikers. Zij hebben bijna altijd voorrang wanneer jij een speciale verrichting uitvoert. Controleer altijd een extra keer bij het wegrijden of het veilig is. 

Maak duidelijk aan andere weggebruikers wat je gaat doen of van plan bent. Geef richting aan of sorteer op de juiste manier voor. Hierdoor krijgen medeweggebruikers een goede indicatie over wat je van plan bent. 

Blijf ten alle tijden rustig en neem je tijd. Hierdoor ben je veiliger bezig dan wanneer je gehaast alles uitvoert. Neem de tijd, kijk goed om je heen en blijf rustig. 

Wanneer tussentijdse toets?

Zodra je bent begonnen met het volgen van rijlessen zal jouw instructeur bepalen wanneer je klaar bent voor de tussentijdse toets. Tevens zal de instructeur de toets aanvragen bij het CBR. Bij onze rijschool Gouda werken we met ervaren instructeurs die weten wanneer jij klaar bent voor de tussentijdse toets. Hierdoor is de kans van slagen ook hoger! 

Rijschool Gouda

Ben jij op zoek naar een goede rijschool Gouda? Dan ben je bij Lady Rijles op de juiste plek! Wij stomen je geheel klaar voor zowel de tussentijdse toets als het praktijkexamen. Samen met de ervaren instructeurs van rijschool Gouda ga je de weg op en leer je alles over het verkeer. Vraag vandaag nog een proefles aan, dit kan al vanaf 16,5 jaar!